bilddagboken.se

Suger metervis med kuk. Inte i en negativ benämning, dem som jobbar där har oralsex hela tiden (http://www.youtube.com/watch?v=tbxzoRIUJi4 kolla länken den förklarar en hel del och om du är som jag så kommer du skratta högt och länge).

Nej nu ljög jag, jag menade i allra högsta grad i en negativ benämning. Har egentligen ingen bra grund. Jag borde in fact tycka om bilddagboken i och med att jag hatar den vilket gör att jag kan skriva skit om den här. Men fy fan vad jag kan störas på bilddagböcker vars innehåll är lika givande som en Steven Seagal-rulle eller varför inte en Chaisey Lain-film (porrstjärna). Jag menar, WOW du har svartvitt filter på din kamera?! Herrejävlar vad ditt liv måste vara meningsfullt och vettigt, jag menar dina bilder är ju fan svartvita! Och varje dag ligger en ny svartvit bild ute på dig och undertexten är ett stycke ur din nuvarande favoritlåt med Coldplay eller Kristian Antilla.

AHHH!!! Du kan lägga på ett coolt filter i photoshop som gör att bilden ser rörig och kanske lite 70-talspsykadelisk ut, själva motivet går man ju miste om, konsten finns ju inte på tal om då du inte hade någon tanke med bilden överhuvudtaget men oj va coolt.

Nej men åh andra sidan finns det ju undantaget som bekräftar regeln (regeln är alltså att alla bilddagböcker suger metervis med kuk) ingwerbonbon.bilddagboken.se = den enda bilddagboken som inte bidrar till min/mitt framtida alzeimers och/eller självmord.

Händelser...

...suger ibland metervis med kuk! Fast vad vet jag. Jag är bara otroligt road över det faktum att Johannes Brost sa det om MTV. Att dem suger metervis med kuk. Även om det var fejk. Jag ville sålunda bara få in meningen i ett blogg-inlägg. Den meningen kommer antagligen finnas i fler inlägg framöver.

Hursomhelst har dagen innhaft lite för många händelser än vad ett trött och baksmällt huvud klarar av (efter punsch och whiskey, lång historia drar den någon annan gång, låt oss inte glömma att min kära mor vet om att jag har den här bloggen). Fast i slutändan mår jag väldigt bra. Bättre än i förrigår.

Det första jag fick reda på är att punsch inte alls ger en större bakfylla än andra spritsorter! Tvärtom mådde jag väldigt bra när jag vaknade i morse. Så det var en myt, som mycket annat.

Något som inte är en myt är att Wednesday 13 släpper ny skiva nästa år. Snart. Skivan är nämligen färdiginspelad. Så nu är det bara en fråga om när den släpps. Samma person, Wednesday 13, född Joseph Poole, ligger dessutom på sjukhus efter en bilolycka. Antagligen framkallad av sprit o droger med tanke på hans personlighet och livsstil. Men det är obekräfat. Jag är otroligt spänd på detta i alla fall. och JAG VET att jag redan skrivit det i ett inlägg för bara någon timma sen.

Jag har även gjort slut med min flickvän Linnea idag. Jag tror hon var min flickvän. Uppenbarligen i och med att jag gjorde slut med henne antar jag. Inte så illa som det låter. Våran relation var inte långvarig. Hon vill hursomhelst inte se mig nu. Vilket är helt lugnt för mig. Inte för att hon på något sätt är en dum människa. Hon är en fin tjej. Otroligt mysig, trevlig, ödmjuk, sympatisk, snygg, intelligent osv. Men någoting annat fattades. Jag såg dock denna stund för längesen. Väldigt tidigt i förhållandet såg jag det ta slut på grund av min oförmåga att bli förälskad. Jag känner igen situationen från så gott som alla mina tidigare förhållanden. "Ska man inte vilja träffa den man är tillsammans med?" frågade jag mig själv, och kom fram till: att, jo man ska nog vilja träffa personen i fråga som man är tillsammans med. Då jag alltid kunde värdera att umgås med mina vänner högre än att umgås med henne så tyder väl det på att jag kanske inte borde vara ihop med den här tjejen tänkte jag. Otrolig lättnad dominerar nu dock mitt sinne. Ni som varit i opassande förhållanden förstår vad jag menar.Det blir mer som ett störningsmoment än en faktor till lycka.

Så nu när jag tänker på det så har det inte varit så många händelser. Kanske precis lagom med händelser för mitt tidigare bakfulla och trötta sinne. Gött. Imorgon är det ingen skola; Studiedag. Lättnaden växer ännu mer. Jag mår bra. Trotsallt. Tack o lov för mina västerländska överflödiga "problem", vad annars skulle jag skriva om? Riktiga problem och frågor vars lösningar och svar betyder något för någon annan än jag själv? Neeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

En dag fylld av glädjeämnen för mig betyder antagligen dock en dag fylld av skit för någon annan. Måhända är resterande part i mitt tidigare förhållande i ett sämre tillstånd. Ursäkta för det. Men det krävs två för att ha ett ostimulerande förhållande.

Dagens citat kommer från mig själv:

"Du kanske inte har märkt det än, jag är din ende vän.
nej du har nog förträngt det men
TVn är din bäste vän"

Den har en Magic 8 Ball!

Min PSP har en magic 8 ball! Alltså, en biljard-kula (åttan, den svarta) som man frågar frågor och den svarar. Den har alltid rätt. Man kan t ex fråga om man kommer läsa många dåliga blogginlägg kommande dag, och så svarar den! ibland svarar den att nej det kommer antagligen inte hända, eller så svarar den ja eller, ja osv. Den har många svar. Måste var aja och nej frågor dock!

Otroligt underbart är det i alla fall. Dessutom är det ännu ett exempel på att min psp är bättre än alla er människor!

Till Wednesday 13s ära, han sitter inne på sjukhus nu på grund av en bilolycka och han har precis avslutat inspelningarna till nya skivan (ändlös njutning och glädje och otålighet tills den kommer ut), så ska jag citera honom i min blogg



"Yo
u go to church on sunday.
to wash away the shit you did the past six days"








Nu har jag fler kategorier. yeah.

rubriken säger väl allt!

Skola idag och liv...

... som alla andra dagar. Klart man kan bli lite trött på den. Efter hittills 11 år av skola så börjar tristessen bli jävligt påtaglig. Bara förra året har den egentlgen gjort en större skillnad. 1-9 var det skillnad på svårighetsnivå var tredje år eller så. Men allt annat fungerade likadant. Man behandlades likadant av likvärdiga lärare. Jag, som bott lite här och var och bytt skola säkert 6 gånger tycker ändå att variationen är nästintill obefintlig. Samma alldeles för lågavlönade lärare överallt som tillslut även dem tröttnar och tappar motivation. Det går naturligtvis ut över eleverna som i sin tur tappar motivationen lite oftare. Nu går jag musik och läser till stor del ämnen jag verklien trivs med och känner att jag har lätt för. ÄNDÅ är det svårt att känna sig motiverad och studera det lilla som behövs studeras för att få ett bra betyg. Bra betyg. Inte G, VG... nej, det ska vara måna MVGn. Hela högstadiet pumpar dem i de som har dålig studiemoral att G och VG är bra betyg. Det är det ju uppenbarligen inte. MVG tycks ju vara det enda vettiga att ha. Vad sägs om att bara ha IG, G och VG som på universitetet? Varför detta MVG som helt plötsligt startar en ny grupp av i andras ögon smärre misslyckade människor?

Jag ska dock förbättra mig. Jag är en dryg besserwisser som i viss mån behöver hävda sig och vill att folk ska bekräfta mig och mina kunskaper. Jag tror behovet av att inte vara medelmåttig utan snarare att vara bäst eller sämst, så att jag syns, kommer antingen förgylla mig eller fördärva mig. Hursomhelst ska jag gå till skolan snart. Och fylla på mitt förråd av västerländskt överflöd. Mer tecken på för mycket fritid kommer senare idag (; bloggen jag har visar på för mycket fritid i sig och det jag skriver om ännu mer).

"Hugh Jackman"

Utvärdering av skoldagen som följde idag: Jag grips av förvåning när jag märker att skolan INTE är fylld av bekräftelsesökande, bloggskrivande, dryga och självupptagna esteter. Bara ett mindre antal ses i korridorerna. Jag har en lektion i skolan. Vanligtvis är det tre lektioner på fredagar men en blev inställd och en fick klara sig utan min närvaro då jag sov vid tidpunkten som lektionen infann sig. Inte avsiktligt gjort, försovningen alltså, men dock lika skön för det. Även om det där med att försova sig börjar tappa charmen nu när jag gör det varje dag. Det där me att ta tag i saker börjar istället verka exotisk och attraherande. Får se om jag tar tag i saker mer i framtiden. Jag syftar mest på skolan, men överhuvudtaget är jag en ganska handelsfattig man som sällan gör det jag borde.

Hursomhelst hände andra saker i dag. Stockholm City släppte säkerligen ett nytt nummer. Jag kan itne veta säkert, för en gångs skulle läste jag den inte. Kanske därför jag är på så ovanligt gott humör. Kan dock aldrig motstå att läsa den. Mest för att killen vid slussen som jag tar den från är så jävla engagerad i sitt utdelande och hans arbetsmoral i sig höjer min moral överhuvudtaget. Men även för att jag, som jag sagt tidigare, uppenbarligen gillar att ha något att klaga över. Krönikorna är förstås värst av allt. Minns fortfarande hur jag sitter på tunnelbanan och märker att jag läser en krönika som förespråkade cigarettrökning. Hans största argument var några exempel på kända män genom tiderna som rökte och kända män som inte rökte. Hitler rökte tydligen inte och inte heller Nixon. Einstein gjorde ju det och även fler exempel som jag inte lagt större energi i att komma ihåg förekom. Han sa även att det tydligen visats sig att rökning var bra för koncentrationen. Att han visste en "forskare" som gjort "seriösa" studier i saken och kommit fram till det. Sa inte namnet på forskaren eller någon sorts källa eller liknande. Jag väntade liksom på i alla fall ett stycke som beskrev cancer, och hur många som dött i det och all jävla skit som man har i cigaretter som är ungefär lika nyttigt som att injicera asfalt i blodet. Eller varför inte ta upp hur jävla onödig tobaksodlingen är jämfört med säg, ja något som folk som svälter (som en gigantisk del av världen gör) kan äta och jobba med istället för att odla något som direkt är kopplat med död och elände som vars industri dessutom är känd för att vara allmänt omoralisk. Men något sådant stycke kom aldrig. Inte ens en mening. Så jag föreslår att vi alla röker lite mer. Den där serösa forskaren som han den där misslyckade framgångsrika krönikören för den där mellanstadie-hobby-tidningen väldigt kultiverade tidskriften Stockholm City, sa ju att det var bra!

Det finns en tredje anledning till att jag alltid tar med en stockholm Ciy när jag åker tunnelbana: Anders Johansson, känd från P3 och SVT för sina bravader med Måns Nilson ("Anders och måns", "fråga anders och måns" etc.). Han är istället en otroligt bra krönikör som förstår att han skriver för en skittidning (som ändå väldigt många läser i och för sig) vars större del av personal tar på för stort allvar och väljer att skriva roliga krönikor som dessutom är välformulerade och i viss mån läsvärda. Om inte annat så är dem förbannat roliga.

Jag känner inte för att skriva mer. Jag inser att det jag just skrivit kanske slutade lite hastigt och inte så smidigt kanske. ingen vidare avrundning men jag känner verkligen inte för att skriva mer just nu. Citatet som avslutar den här gången är av Johannes Brost:

"MTV suger kuk"

Saker du inte vet som du nog inte är så jävla intresserad av att veta...

...men nu får veta ändå nu när du läser det här. Anledningen till att jag inte tror att ditt intresse är så stort för det jag planerar att skriva är för att, som antytt tidigare inlägg, det handlar om mig. Emellertid tyckte jag dock att det kunde vara på sin plats med någon sorts presentation eller beskrivning av mig.

Jag heter Alex, i de flesta sammanhang. Jag är musiker, musikälskare, musiklyssnare, musikskapare, musikdrygjävel, musikbesserviser osv. Musik betyder mer för mig än det mesta. Det där som inte är det mesta som betyder mer är inte familj, vänner eller skit som ger mig t ex närhet och kärlek och förhindrar mig från att bli sociopat utan det är Scrubs (jag är praktiskt taget scrubs), Sopranos (jag är på femte säsongen, spoila inte) och Dexter (nej jag sitter inte som en idiot framför svensk [TV] reklam och har precis följt de två första avsnitten, jag har sett hela första säsongen och väntar på nästa...otåligt som fan). Jag följer fler serier men dessa tre är de som betyder lika mycket och ibland mer än mitt musikintresse. Det är bra serier. Serier som fortfarande bygger på konst och underhållning snarare än vinstintresse och propaganda. En annan sak som är otroligt mycket. Jag säger sak, inte för att jag har dåligt ordförråd utan, för att det i allra högsta grad är en sak, en pryl. Föjande uttalande tänker jag vara väldigt försiktig med. Se till att jag inte på något sätt överdriver eller förstorar sakens betydelse. Se till att det snarare blir en underdrift: min PSP är värd så hemskt mycket mer än allt annat jag nämnt hittills och mer än alla er som läser och alla som jag någonsin mött och kommer möta. Kort sagt, min PSP är värd mer än alla er människor.

Här följer information om PSP: Det är en portabel spel/musik/video/webläsar/radio/m.m-hanterare. man kan spela roliga spel på den som hjälper människor att ta sig igenom tråkig vanlig vardag. Den funkar som mp3-spelare. Den bygger på minneskort så att man alltid kan byta om man inte har plats på det gamla. Den spelar video. Den visar bilder. Det går att surfa på den (den har ett inbyggt trådlöst nätverkskort). Dessutom finns det massa extra funktioner som geniala hackers (som drivs av intresse och kreativitet snarare än tidigare nämnda vinstintresse och propaganda) som gjort nya magiska, underbara, praktiska och allmänt jävligt överlägsna program till PSP. Till exempel så går det att använda pspn som en universal-kontroll, alltså som en fjärrkontroll till olika elektroniska saker i ditt hem till exempel din dator eller din TV. Jag kan spela gamla SNES och SEGA-spel på den. Jag har en trummaskin i min PSP och man kan, hör och häpna (om man hackar lite), använda den för att lägga effekt på gitarrer och spela in med pspn. Det är med andra ord en elektronisk, underbar, bärbar, snygg, praktisk, fulländad vän, som kan ersätta alla redan befintliga vänner. Läs mer om världens bästa uppfinning gjord av mänskligheten här: http://se.playstation.com/psp/

För att fortsätta om information om mig själv. Jag går musik-inriktning i gymnasiet. 2:an. på Stockholms Estetiska Gymnasium. Som ligger i liljeholmen och fungerar som ett lagerhus för converse-skor, cheap mondays, dryga överlägsna människor som tycker att dem är bättre än dig, människor med bloggar, svarta kläder, uttjatade Tenacious D-låtar, rakblad och jävligt vettig undervisning (m.m kommer nog in på fler jobbigt klyschiga stereotyper som jag själv). Kanske låter som något negativt men jag passar perfekt. Tragiskt nog. För övrigt tycker jag gott om skolan och det som försigår i den.

Jag bor, som alla förstått, i Stockholm; pretentiösa bloggarnas, jobbiga "hippa" stadsdelarnas (såsom "sofo" som står för South of folkungagatan, hurra hurra för engelska), de otroligt fjantiga och storstadskomplexa engelska låneordens och dryga kaffeöverdoserande-indie-popparnas förlovade stad. Jag trivs. För det tycks ligga i min natur att gnälla över allt i min omgivning och det gör mig glad så vilken stad passar bättre än Stockholm som är full av skit att tracka ner på. Saker som händer, människor, olika rörelser, hippa trender osv. Som man under tiden man klagar kan avnjuta och följa och sedan komma på ursäkter till varför man själv inte är som de andra. Jag är en man FYLLD av dubbelmoral och inkonsekvenser. Det är vi alla skulle jag vilja säga.

Nu har jag skrivit en del och om jag skriver för mycket till kommer ingen orka läsa det här. Vilket är synd. Jag tänker därför avrunda med att avslöja band som är bättre än de band ni lyssnar på. Jag orkar inte  motivera varför desas band är bra, och de är ganska många. Jag totalt avskyr namedrops av band men eftersom mina band/artister som jag lyssnar på är så jävla bra så kan jag namedroppa dem. Dem följer inte i kronologisk ordning från bäst till sämst eller något.

The Melvins
The Posies
The Pixies
Alice in chains
Meshuggah
Bob Log III
Frank Zappa
Pantera
Looptroop
Ornette Coleman
Big Business
Bela fleck and the flecktones
Wednesday 13
Murderdolls
Frankenstein drag queens from planet 13
Bourbon Crow
Corpse Vomit
God among insects
Bo kaspers orkester (allt utom senaste skivan, tack)
Days of the new
The Whip
Nirvana (håll käften, man helt enkelt MÅSTE uppmärksamma deras musik)
Cold war kids
Meat Puppets
The Distillers
Den tredje generationen
Joe Strummer and the mescaleros
Jurrasic 5
JustD
Karp
Kyuss
Dinosaur Jr
R.E.M
Smashing pumpkins
Screaming trees
Afghan Whigs
Lamb of god
Tenacious D (första skivan = mästerverk, Andra = medioker)
Extol
Air
Daft punk
Bad Brains
Black Flag
Bite the apple
mother love bone
inverted fox


Jag lyssnar naturligtvis inte bara på dessa band, men de är bra exempel. Lyssnar på mycet olika musik och kan fan fortfarande sätta på typ Green day eller Fattaru och digga det också. även om de inte platsar på denna lista jag just gjorde. Band jag absolut inte tål ska jag skriva imorgon eller nåt. Även detta inlägg ljög jag; det jag just skrev blir inte avslutningen. Ett citat får istället avsluta. Citatet idag kommer från en hysteriskt bra film som heter "Kiss kiss bang bang" och mannen bakom citatet är Robert Downey Jr:

"Wetter than Drew Barrymore at a grungeclub"

Förvåning; jag är bara en i mängden

Jepp, rubriken säger det mesta. Jag är precis som du... i den bemärkelsen att jag också har en blogg. Precis som du och alla andra jävla människor.

Till mitt försvar så har jag på senare tid upptäckt att filosoferande och tänkande (i form av tal, skrift tankar; ju fler medier desto bättre) på något sätt är förknippat med min hälsa. Sålunda tänkte jag att jag skulle må bättre av att skriva lite i den här bloggen då och då.

Jag har, precis som alla andra tragiska bloggare (dvs alla bloggare, som i viss mån är relativt tragiska, av anledningar jag kanske kommer in på någon annan gång) massor av skit att skriva. Med skit menar jag saker som rör mig och således kanske inte egentligen är till ditt intresse. Åh andra sidan tycks ju folk läsa andra människors bloggar (till och med jag) så jag antar att det som berör mig och bara mig på något sätt intresserar, och således berör, även dig ibland.

För att summera så kan det i alla fall vara värt att tänka på att det som skrivs här är i första, sista och alla händer emellan skrivet för min skull. Bli därför inte förvånad om bloggen råkar handla om... ja, mig då.

Tänkte avsluta med en förklaring till namnet på bloggen (Ozma): Ozma är en skiva som släpptes av The Melvins, enligt mig, världens bästa band. Ozma är en av deras tidigare skivor, den släpptes 1988 (kan ha fel, kolla in dem på wikipedia och rätt mig om jag har fel) och är ett jävligt bra album. Huruvida det är deras bästa skiva eller inte väntar jag med att svara på, men hursomhelst tyckte jag namnet passade bra på en blogg. Jag använder även samma namn i en del andra sammanhang, de flesta rörande det stora vida nätet (internet).

Jag ljög, för det där var inte avslutningen. Inte riktigt. Istället följer nu avslutningen av detta blogg-inlägg med ett citat från "Några ord till min kära dotter ifall jag hade någon", av Anna Maria Lenngren (1754-1817). Har precis avslutat en läxa (note to self: ordet "läxa" känns jävligt mellanstadiet) rörande denna stora, vassa men relativt okända (i skuggan av större, men kanske sämre, män från samma tid) och kunde inte låta bli att bli smått förundrad över dennes sätt att formulera sig på.

"Ett odlat vett, en upplyst själ,
vad, kunna böcker blott det skänka?
Mitt barn, studera världen väl,
den ger dig ämnen nog att tänka."

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0